Frequently Asked Questions

Inhoud van decentrale selectie training van DSGT

 • Hoe ziet de dag eruit?

  Per dag krijg je 4 tot 8 uur les (afhankelijk van het gekozen pakket). De lesdag wordt verdeeld in blokken van 1.75 uur. Tussen de blokken door vind er een kleine koffie- en theepauze plaats zodat er fris aan het volgende blok kan worden begonnen.

 • Van wie krijgen we les?

  De lessen worden gegeven door geneeskunde studenten die in de master van hun studie zitten en door afgestudeerde basisartsen .Tevens hebben zijn zij vaak geïnteresseerd dan wel gespecialiseerd in het gegeven onderwerp van dat jaar.  

 • Ben ik na het volgen van de cursus helemaal voorbereid op het examen?

  Ja en nee. Het hangt er natuurlijk van af welk welke moeite je zelf in het leren voor de Decentrale Selectie stopt. Wel is de ervaring dat van de 304 leerlingen die jaarlijks tot de geneeskunde opleiding worden toegelaten 70% een vorm van training voor de decentrale selectie heeft gehad. Het is dus handig om je goed voor te bereiden. Het afgelopen jaar hebben wij een slagingspercentage van omstreeks 90% behaald, dus dit kan enorm voordelig uitpakken voor jouw kansen. 

 • Hoe groot zijn de groepen?

  We streven naar maximaal 10 leerlingen per docent. Onze ervaring is dat juist met deze intensieve begeleiding je het beste uit jezelf haalt. Vanzelfsprekend is het mogelijk dat je met meer dan 10 leerlingen in een lokaal zit. Indien dit het geval is dan zetten wij ook meer docenten in om onze kwaliteit te waarborgen.

 

Inschrijven

 • Vanaf welke datum kan ik me inschrijven?

  Inschrijven kan vanaf 1 November. Het is verstandig dit al zo vroeg mogelijk te doen omdat het kan voorkomen dat de Decentrale Selectietraining is volgeboekt.

 • Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

  Inschrijven kan alleen via onze website, wanneer je je hebt ingeschreven, ontvang je direct een bevestiging van je inschrijving. Op dat moment ben je toegelaten tot de cursus.

 • Kan ik me ook telefonisch of schriftelijk aanmelden?

  U kunt u helaas niet telefonisch of schriftelijk aanmelden, dit is alleen via de onze website mogelijk.

 • Ik heb me ingeschreven voor de cursus, maar ik heb niet binnen een half uur een aanmeldingsbevestiging ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het kan zijn dat het e-mailadres wat je hebt opgegeven niet juist is of dat onze bevestigingsmail in de ongewenste e-mail is terecht gekomen. Mocht je de e-mail daar niet vinden stuur dan een mail naar administratie@dsgt.nl.

 • Wat gebeurt er als ik op de wachtlijst sta?

  Als je op de wachtlijst staat, nemen we contact met je op als we meer plaatsen kunnen realiseren of als er iemand uitvalt. Wij kunnen niet garanderen dat er plek voor je zal zijn als je op de wachtlijst terecht komt.

 • Waarom zijn er wachtlijsten?

  Wij zijn genoodzaakt om te werken met wachtlijsten. Onze cursussen zijn zeer gewild en zijn dus snel volgeboekt. Extra docenten invliegen voor populaire cursussen is niet eenvoudig. Onze docenten doorlopen, na een strenge selectie, een lang opleidingstraject. Het is is dus niet mogelijk om, bij grote interesse voor een bepaald vak of een bepaalde periode, zomaar extra (nieuwe) docenten in te zetten.

 • Hoe waarborgen jullie mijn privacy?

  De gegevens van onze leerlingen staan in een beschermde omgeving en zijn alleen toegankelijk voor het team dat de cursussen coördineert. Uitsluitend in de organisatie van onze cursussen worden de gegevens gebruikt. De docenten zien alleen de informatie die relevant is voor de groep leerlingen die zij begeleiden in een periode. Wij zullen nooit persoonlijke informatie doorgeven of verkopen aan andere partijen.


Overige vragen

 • Moet ik me voorbereiden op de cursus? Zo ja, wat is de beste voorbereiding?

  Wij raden aan om de opgegeven leerstof te leren voor aanvang van de cursus. Onze cursus dient ter verdieping en verbetering van de kennis. Aangezien er voor de decentrale selectie 4x zoveel aanmeldingen zijn is de concurrentie groot en vergroot je jouw eigen kans wanneer je beter voorbereid bent en onze cursus als verdieping gebruikt.

 • Wat moet ik meenemen?

  In de definitieve bevestigingsmail die je ongeveer anderhalve week voordat de cursus begint ontvangt, staat precies wat je mee moet nemen. Het belangrijkste om mee te nemen zijn: 3 A4-schriften en 4 verschillende kleuren pennen en verschillende kleuren markeerstiften.

 • Ik wil graag contact met jullie, hoe kan ik jullie het beste bereiken?

  Als je vragen hebt, kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen (FAQ's) hierboven. De vragen zijn gerubriceerd zodat je snel het antwoord kunt vinden. Heb je nog andere vragen die niet vermeld staan in de FAQ's? Neem dan gerust met contact met ons op. Bel je ons en krijg je de voicemail? Spreek dan je naam en telefoonnummer in en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@dsgt.nl.

 • Waar zal de cursus plaatsvinden?

  De cursussen zullen gegeven worden in Utrecht, vooralsnog houden we de Uithof aan. Echter zal 3 weken van te voren de definitieve lokaalkeuze per groep bekend gemaakt worden.

Contact

DSGT
Kaap Hoorndreef 66
3563AW Utrecht